dijous, 30 de maig del 2013

DISNEYLAND PARÍS

Disneyland París és un parc temàtic situat en Marne-la-Vallée, al costat de París. És va inaugurar el 12 d'abril del 1992. Al principi el parc s'anomenava Euro Disney Resort fins que van decidir al 2002 canviar el nom al actual. Tot i això el nom més utilitzat per tothom per a referir-se al parc continua sent Disneyland París per diferenciar-lo dels altres Magic Kingdom. És un dels llocs més visitats de França amb 15,4 milions de visites cada any.
El concepte en que es basa el parc temàtic és en el món màgic de les pel·lícules Disney i el disseny està fet a partir de les idees del primer parc a California (Disneyland). Tot i tenir moltes atraccions també compte amb diverses actuacions que duen a terme els diferents personatges de Disney.
El parc està distriubuït per diverses àrees que envolten el castell de la Bella Dorment. Les diferents parts són: Main Street U.S.A, Discoveryland, Fantasyland, Adventureland i Frontierland.

- Main Street U.S.A: inspirada en les ciutat americanes de principis de segle XX aquesta àrea et dona la benvinguda al parc, comença després del Disneyland París Railroad, a partir del qual s'estén un carrer travessat per un tramvia ple de les botigues de disneyland que acaba en una gran plaça circular i el castell de la bella dorment al fons. Aquesta àrea no compta amb atraccions però sol estar animada pels personatges del parc.
- Discoveryland:  es tracta d'una adaptació del Tomorrowland dels altres parcs de la Disney i un cop més d'una adaptació del concepte americà al públic europeu resaltant en aquesta àrea l'estètica de l'arquitectura verniana. La atracció estrella en aquesta zona és l'Space mountain que és una muntanya russa. També hi ha altres atraccions com Autopia, els misteris del Nautilus, l'Orbitron, la Batalla Làser del Buzz Lightyear, Star Tours, el Visionàrium i el show de Captain EO.
- Fantasyland: és el país de conte de fades del parc, amb atraccions per a nens petits i grans basades en els clàssics Disney. Es troba darrere del castell de la Bella Dorment. Així, a diferència dels altres parcs disney, aquesta zona es troba dividida en dos per un petit riu. Les atraccions d'aquesta zona són Blanca-Neus i els set nans, Els viatges de Pinotxo, el Carrussel de Lancel·lot, El vol de Peter-Pan, Dumbo, l'elefant volador, el Laberint de la curiosa Alícia i It's a small world.
- Adventureland: S'entra des de la plaça central a través de l'Adventureland Bazaar. És la part més exòtica del parc. És l'únic parc d'estil Magic Kingdom on té un estil oriental. La zona es troba al voltant d'un llac central amb una illa al seu centre que evoca les illes pirates, amb un dels elements permanents en els parcs Disney com és la Cabanya dels Robinson. Les atraccions principals d'aquesta àrea són la Indiana Jones i el temple del perill i Pirates del Carib.
- Frontierland: és la zona dedicada a l'oest americà i la frontera mexicana recreant la vila inventada de Thunder Mesa. Com a atraccions d'aquesta zona destaquen el Big Thunder Mountain que és muntanya russa de model original nord-americà i Phantom Manor casa del terror on es combinen diversos efectes especials. Per als que no els agraden les emocions fortes es poden donar un passeig en un autèntic vaixell a vapor al Thunder Mesa Riverboat Landing. Al Teatre Chaparral es pot gaudir de l'espectacle acrobàtic Tarzà, la retrobada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada